Spital vechi        Prima unitate sanitara in orasul Vatra Dornei sub forma de spital pentru tratamente, a luat fiinta in anul 1941, in perioada razboiului, sub denumirea de spital Z.I. (zona interioara 180, functionand in actuala cladire a sectiei de maternitate).
       Inainte de anul 1941, nu a existat in Vatra Dornei un spital propriuzis, ci o sectie de boli contagioase, pe strada Podu-Verde, apartinand de fostul serviciu judetean Cimpulung Moldovenesc. Asistenta medicala se acorda in cabinetele medicale particulare, existente in oras. Dupa razboi, administrarea Spitalului Vatra Dornei (sub forma de sectie) o face Serviciul sanitar judetean Cimpulung Moldovenesc.
       Intre anii 1946-1947, unitatea trece in administrarea Comitetului Provizoriu al orasului Vatra Dornei, functionand cu 30 de paturi, tot in actuala cladire a maternitatii. In anul 1960, se atribuie unitatii cladirea actuala a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor (str. Mihai Eminescu nr. 1, langa Maternitate), numarul de paturi crescand la 90.
       Spitalul propriuzis, a luat fiinta de la 1 ianuarie 1952, sub denumirea de Spital Raional Vatra Dornei, desfasurandu-si activitatea in cele doua cladiri. In cladirea din strada Mihai Eminescu nr. 1 functionau si 3 cabinete de consultatii medicale: interne, obstetrica-ginecologie si chirurgie. Treptat, in perioada 1953-1956, numarul de paturi ajungea la 140. In anul 1956, spitalul se muta in actuala cladire (str. Mihai Eminescu nr. 12) cu sectiile actuale, numarul de paturi crescand la 210. La 01.01.1970, denumirea unitatii se schimba din Spitalul raional Vatra Dornei in Spitalul Unificat Vatra Dornei. In 1973 se preiau circumscriptiile sanitare rurale si Spitalul Brosteni cu 70 de paturi si se schimba denumirea unitatii in Spitalul Orasenesc Vatra Dornei.