Potrivit prevederilor art. 225 din Legea nr, 95/2006 privind reforma in domeniul sănătății-republicata, cu modificările si completările ulterioare, ale art. 99 (1) lit. (c) din HG nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum și modificări și completări ale acestora, prelungit până la data de 31.12.2022 prin OMS şi al preşedintelui CNAS nr. 955/181/2022, Ordinul nr. 1068/627/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2021 a HG nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 - 2022, Anexa 23, Art. 11 (2) lit.(c), prevederile H.C.L. nr. 137/30.05.2019 a Primăriei Mun. Vatra Dornei. 

 Ec. STAN IOAN VALENTIN- Manager al Spitalului Municipal Vatra Dornei,în baza Dispoziţiei nr.642 din 23.12.2021 a Primarului municipiului Vatra Dornei,

 DECID:  

  Art. 1 Începând cu data de 01.08.2021 și până la data de 31.12.2022,cu avizul Consiliului de Administrațe al unității, se menține valoarea coplății la suma de 10 lei, pentru serviciile medicale acordate de către Spitalul Municipal Vatra Dornei

 Art. 2 Valoarea coplății se încasează la nivelul fiecărei secții implicate

 Art. 3 Spitalul va  încasa de la asiguraţi suma corespunzătoare coplăţii, astfel:

a) pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, în secţiile/compartimentele cu paturi

b) pentru serviciile medicale spitaliceşti, acordate în regim de spitalizare continuă, prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază.

 Art. 4 Excepţie de la prevederile prezentei decizii fac: 

a) serviciile medicale spitaliceşti acordate în secţiile/compartimentele de îngrijiri paliative, serviciile medicale spitaliceşti pentru internările obligatorii pentru bolnavii aflaţi sub incidenţa art. 109, art. 110, art. 124 şi art. 125 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale, serviciile medicale spitaliceşti pentru tratamentul persoanelor private de libertate pentru care instanţa de judecată a dispus executarea pedepsei într-un penitenciar-spital, serviciile medicale spitaliceşti pentru pacienţii din penitenciare ale căror afecţiuni necesită monitorizare şi reevaluare în cadrul penitenciarelor spital precum şi serviciile medicale spitaliceşti de lungă durată - ani şi serviciile medicale spitaliceşti pentru care criteriul de internare este urgenţa medico-chirurgicală.

b) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă;

c) bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază a respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse;

d) persoanele fizice cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari, de până la 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri;

e) toate femeile însărcinate şi lăuzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară, pentru toate serviciile medicale;

f) persoanele cetăţeni români, care sunt victime ale traficului de persoane;

g) persoanele reţinute, arestate sau deţinute, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, care se află în centrele de reţinere şi arestare preventivă.

 Art.5 Biroul RUNOS, Biroul  Financiar Contabilitate și secțiile/compartimentele implicate vor duce la îneplinire  prezenta decizie.

 

DECIZIA nr. 66 din 15.04.2022

SPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI   în calitate de operator de date cu caracter personal, prin prezenta, vă înştiinţează despre prelucrarea datele dumneavoastră cu caracter personal prin mijloace automatizate/manuale destinate furnizării de servicii medicale, care beneficiază de grad de securizare specifică.

Conform cerinţelor REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), Spitalul Municipal VATRA DORNEI, prin reprezentantul său legal, ec.STAN IOAN VALENTIN se obligă să administreze în condiţii de confidenţialitate şi siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră sau altă persoană, în condiţii legale. Datele colectate au ca şi scop asigurarea de servicii medicale oferite de către unitatea noastră medico-sanitară.Datele cu caracter personal nu vor putea fi distribuite fără acordul dumneavoastră către terţi (mass-media, firme asigurări, alte situaţii etc.) sau către membrii familiei, decât dacă vă exprimaţi acordul în scris în acest sens. Confidenţialitatea datelor personale este păstrată şi după deces.

De la prevederile precedente se exceptează anumite situaţii prevăzute de legislaţie (ex.: situaţii epidemiologice deosebite, situaţii climatologice deosebite, raportări către CAS - dacă e cazul, la solicitarea organelor de anchetă penală, dacă există o anchetă penală în desfăşurare, la solicitarea instanţelor, poliţiei, parchet etc. sau dacă există un ordin judecătoresc în acest sens, la solicitarea Colegiului medicilor, laboratoare de anatomie patologica în scop strict medical  etc.).

Ca şi pacient, pentru a beneficia de serviciile medicale pe care le solicitaţi, aveţi obligaţia de a furniza date cu caracter personal, acestea fiind necesare pentru consultaţii sau internare, întocmirea foilor de observaţie,fişelor medicale, biletelor de trimitere pentru investigaţii, expertize medico-legale, alcoolemii, referate medicale, prescriptii medicale, cheltuieli de spitalizare etc., precum si pentru raportările periodice către Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, CNAS , Ministerul Sănătătii etc..

Refuzul dumneavoastră de oferire a datelor necesare serviciului medical, de altfel, acordat la cerere, determină imposibilitatea înscrierii în sistemul de ocrotire a sănătăţii din România şi de acordare de servicii medicale.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către SPITAL MUNICIPAL VATRA DORNEI şi vor fi comunicate următorilor destinatari: Casa de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiului Medicilor, altor unităţi medicale ambulatorii şi spitaliceşti etc., Instanţelor de Judecată,  Parchet,  Poliţie etc. (dacă este cazul, în baza prevederilor legale în vigoare).

Conform Regulamentului mai sus menţionat şi a Legii drepturilor pacientului, beneficiaţi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa instanţelor de judecată. Aveţi următoarele drepturi: de acces la date, de la rectificare, „dreptul de a fi uitat”, dreptul la restricţionarea prelucrării, dreptul la opoziţie, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri.

Totodată aveţi dreptul de a va opune prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la sediul unităţii noastre medico-sanitare, la datele de contact menţionate în antet, in atenţia reprezentantului legal.Totuşi, exercitarea acestor drepturi va atrage după sine imposibilitatea acordării actului medical de către unitatea noastră.Dacă unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi căt mai curând posibil.

MEDICII DE GARDĂ ÎN LUNA MARTIE 2024

DATA OBS. GINECOLOGIE + CHIRURGIE INTERNE + PEDIATRIE COORDONATOR
01.03.2024 vineri    DR. PAPA A.  DR. COTLARCIUC S.   DR. COTLARCIUC S. 
       
02.03.2024 sambata   DR. NEGREA M.  DR. BOTEZ S.  DR. NEGREA M.
03.03.2024 duminica   DR. VIDRASAN P. DR. ROMAN C.  DR. ROMAN C. 
       
04.03.2024 luni  DR. IRIMIEA I.  DR. BEREZNITCHI P.  DR. BEREZNITCHI P. 
05.03.2024 marti     DR. GHABEN S.  DR. COSTIN S. DR. COSTIN S. 
06.03.2024 miercuri  DR. RUSU C.  DR. DANILA S.  DR. RUSU C. 
07.03.2024 joi  DR. VIDRASAN P.  DR. BOTEZ S.  DR. BOTEZ S. 
08.03.2024 vineri       DR. IRIMIEA I.  DR. COSTIN S.  DR. COSTIN S.  
       
09.03.2024 sambata   DR. SERHAL J.  DR. ROMAN C.  DR. ROMAN C. 
10.03.2024 duminica   DR. RUSU C.  DR. COSTIN S.  DR. RUSU C. 
       
11.03.2024 luni  DR. SERHAL J.  DR. DANILA S.  DR. DANILA S. 
12.03.2024 marti    DR. PAPA A. DR. COTLARCIUC S.   DR. COTLARCIUC S. 
13.03.2024 miercuri  DR. BUTNARU A.  DR. COSTIN S.  DR. COSTIN S. 
14.03.2024 joi  DR. SERHAL J.  DR. ROMAN C.  DR. ROMAN C. 
15.03.2024 vineri  DR. BUTNARU A.  DR. COSTEA F.  DR. COSTEA F. 
       
16.03.2024 sambata    DR. SERHAL J.  DR. COSTIN S.  DR. COSTIN S.  
17.03.2024 duminica    DR. BUTNARU A.  DR. BEREZNITCHI P.  DR. BEREZNITCHI P.  
       
18.03.2024 luni  DR. GHABEN S.  DR. COSTEA F.  DR. COSTEA F. 
19.03.2024 marti    DR. BUTNARU A.  DR. COTLARCIUC S. DR. COTLARCIUC S. 
20.03.2024 miercuri  DR. RUSU C.   DR. DANILA S.  DR. RUSU C. 
21.03.2024 joi  DR. GHABEN S.  DR. ROMAN C.  DR. ROMAN C. 
22.03.2024 vineri   DR. IRIMIEA I.  DR. COSTEA F.  DR. COSTEA F. 
       
23.03.2024 sambata     DR. RUSU C. DR. COSTIN S.  DR. RUSU C. 
24.03.2024 duminica    DR. GHABEN S.  DR. DANILA S.  DR. DANILA S. 
       
25.03.2024 luni  DR. PAPA A.  DR. ROMAN C.  DR.  ROMAN C. 
26.03.2024 marti      DR. GHABEN S.  DR. BOTEZ S.  DR. BOTEZ S. 
27.03.2024 miercuri  DR. RUSU C. DR. BEREZNITCHI P.  DR. RUSU C. 
28.03.2024 joi  DR. PAPA A.  DR. DANILA S. DR. DANILA S. 
29.03.2024 vineri    DR. SERHAL J.  DR. COSTIN S.  DR. COSTIN S. 
       
30.03.2024 sambata  DR. PAPA A.  DR. ROMAN C.  DR. ROMAN C. 
31.03.2024 duminica DR. GHABEN S.  DR. COTLARCIUC S.  DR. GHABEN S. 

Programul de acces al vizitatorilor pacienților internați în Spitalul Municipal Vatra Dornei este următorul:

  •    De luni până vineri în intervalul orar:
                  • 12 - 14
                  • 16 - 18
  •    În zilele de sâmbătă și duminică în intervalul orar:
                  • 10 - 14
                  • 16 - 18

  Durata vizitei este limitată la 30 de minute.

  Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:

  • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;
  • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maxim doi pacienți în același timp;
  • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maxim trei pacienți în același timp.

  Nu este permis accesul vizitatorilor:

  • care prezintă semne clinice de infecții acute;
  • aflați în stare de ebrietate sau aflați sub influența unor substanțe halucinogene.

  Vizitatorii au urmatoarele obligații:

  • să poarte echipament de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției;
  • să respecte instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor;
  • vizitatorii vor purta îmbrăcaminte decentă, nu se vor așeza pe patul pacientului, nu vor așeza haine, genți pe pat;
  • copii sub 18 ani care își vizitează rudele internate în spital trebuie să fie însoțiți și supravegheați pe toată perioada vizitei de un aparținător adult;
  • pe timpul vizitei, vizitatorii trebuie să aibă un comportament cuviincios în relațiile cu personalul și cu ceilalți pacienți;
  • fumatul este interzis în spital;
  • este interzisă introducerea de băuturi alcoolice în spital, droguri, arme sau alte instrumente ce pot afecta integritatea flzică și psihică a pacienților și personalului unității;
  • este interzisă folosirea camerei foto a telefonului mobil sau alte aparate de înregistrat sau fotografiat;
  • este interzisă deplasarea în locuri cu "Acces Restricționat";
  • vizita este permisă doar în orele de vizită.

*Orice nerespectare a celor menționate aduce după sine întreruperea sau interzicerea vizitei pentru vizitatorul care nu respectă regulile!

Conducerea Spitalului